زرشک

زرشک گیاهی است که ایرانیان از میوه آن در غذاها، به عنوان یک نوشیدنی و به شکل مربا و شربت استفاده می‌کنند. این دانه‌های ترش و خوشمزه خواص زیادی دارند و برای بدن نیز بسیار مفید هستند.

در این مطلب در مورد زرشک بحث می‌کنیم و فواید و خواص این گیاه محبوب را با هم بررسی می‌کنیم.

اسم گیاه زرشک

نام علمی این گیاه «Berberis vulgaris» است و در بین مردم به آن «زرشک» گفته می‌شود. به ریشه گیاه زرشک در ایران نیز «آئر خیس» می‌گویند.

توضیح درمورد گیاه زرشک

گیاه زرشک یک سرده از گونه زرشکیان است، به شکل درختچه می‌روید، روی ساقه‌هایش خار دارد و به‌طور میانگین ارتفاع آن ۴ متر است. چوب ساقه این درخت قهوه‌ای یا زردرنگ است.

برگ‌های آن بیضی شکل بوده، لبه‌های آن‎‌ها دندانه‌های اره‌ای است و گل‌های زردرنگ دارد. میوه زرشک قرمز رنگ، گوشتی، بیضی شکل و ترش مزه است. از ریشه، پوست ریشه و ساقه ، برگ گل و میوه این گیاه در طب سنتی استفاده می‌کنند.

فواید گیاه زرشک

گیاه زرشک خواص بی شماری دارد و می‌توان از آن در غذاها و نوشیدنی‌‌ها یا به‌صورت مربا و رب استفاده کرد. در ادامه به فواید زرشک خواهیم پرداخت.

مبارزه با عفونت‌ها و التهاب‌ها

تحقیقات نشان داده است که زرشک دارای خاصیت ضدباکتری و ضدقارچی است و با پیشگیری از متصل شدن باکتری به سلول‌های بدن انسان از بروز عفونت های قارچی و باکتریایی جلوگیری می‌کند.